Ne bucurăm că ai ales să participi la
Mos Craciun Galantom ~ 2020

pentru o cauză dragă ție!

 

Ce vrei să le spui prietenilor

Prin participarea ta vei susține

Proiectul
Sustinem plata terapiilor necesare pentu Albert,diagnosticat cu Autism si A.D.H.D.

Albert Stefan a venit pe lume cu nota 10 scor Abgar, dezvoltarea sa fiind una in parametrii normali pana in jurul varstei de 2 ani.  

Dupa administrarea ultimului vaccin , parintii au observat un regres, lipsa interesului in interactiunea sociala, lipsa limbajului si a contactului vizual.  

La 2 ani si 10 luni a fost diagnosticat cu tulburare din spectru autist si A.D.H.D.   A inceput mai multe forme de terapie: terapie ABA (Applied Behaiviour Analysis), terapie logopedica, terapia Neurofeedback, Terapia 3C(Constientizare, Cunoastere, Coordonare), terapia prin sport (innot, ski,alergare) iar familia lupta in fiecare zi  pentru a-l recupera.  

Unul din parinti nu mai poate lucra deoarece trebuie sa se ocupe de tot procesul de recuperare al lui Albert  si intervine o presiune financiara mare pe singurul parinte ce produce venituri.  

Albert are progrese semnificative in ultimii 2 ani si 3 luni in sfera cognitiva si a limbajului.   In tot acest proces lung de recuperare, parintii ii sunt alaturi si lupta mai ales cu mentalitatea din societate pentru a include copiii speciali printre cei neurotipici, pentru a le da o sansa la o viata normala.  

Costurile acestor terapii se ridica la peste 10.000 lei lunar ,niciun specialist nu poate estima cat dureaza intregul proces de recuperare.


Organizația
Asociatia Copii Daruiti

Activitatea Asociatiei Copii DARUITI se indreapta in special catre copiii din familii defavorizate. Inca de la inceput ne-am propus ca pe langa acoperirea nevoilor de baza: hrana, imbracaminte si asigurarea unui trai decent (amenajarea spatiului unde locuiesc)etc… sa descoperim in fiecare copil acel lucru ce il face fericit, acea pasiune pe care o poate mai tarziu dezvolta intr-un” job”. Pana in prezent am sustinut aprox 300 copii din 4 judete:Bucuresti-Ilfov, Teleorman,Calarasi si Iasi. Am renovat 3 camere si am participat la ridicarea unei case. Ne putem indeplini misiunea prin sustinerea vostra ( fie ca ne donati sau faceti cunoscute proiectele noastre si chiar prin voluntariat ) Pentru aceastea toate va suntem recunoscatori.