Devenim CENTRU COMUNITAR Băile Tușnad

Ne dorim să continuăm să facem diferență în viața copiilor, tinerilor, adulților și bătrânilor de lângă noi în cele trei domenii de intervenție: artă&cultură, învățare, stare de bine și dezvoltare personală transformându-ne în centru comunitar!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
4,676 RON
Donații:
41
Galantomi:
2

 

RO

Sărbătorim 10 ani de implicare în viața comunității BăileTușnad și împrejurimi!

Acum 10 ani copii și tinerii aveau puține activități constructive de petrecerea a timpului. Atunci a luat naștere Centrul de tineret Sânta Anna când noi, împreună cu o mână de tineri voluntari locali și internaționali (EVS) ne-am pus pe treabă. Am închiriat un spațiu, l-am făcut prietenos și am lansat activități educaționale.

An după an, 36 de voluntari EVS/ESC și voluntari locali au dăruit timp și resurse pentru a da copiilor și tinerilor mai multă încredere că pot să devină ce își doresc, i-au înzestrat cu mai mult curaj să acționeze și i-au capacitat cu abilități necesare pentru a se descurca în viață.

Astfel, sute de copii și tineri au participat la ateliere arts&crafts, de dans, de percuție, de explorare în natură, au învățat limbi străine, s-au cățărat, au gătit, au râs, au plâns, au învățat.

2020 a venit cu pandemia. Centrul a fost foarte afectat. Ne-am adunat cu mai mulți membrii ai comunității și am decis că noi -COMUNITATEA- vrem ca Centrul să continue, să crească și să răspundă nevoilor comunităților noastre.

Ne propunem ca Centrul de tineret Sfânta Anna să se TRANSFORME în CENTRU COMUNITAR Băile Tușnad.

Donațiile voastre contribuie la funcționarea centrului (chirie, întreținere), a echipei și la reinventarea programelor noastre.

Sprijină domeniile noastre de acțiune: artă&cultură, învățare, stare de bine și dezvoltare personală–  prin fundraiserii noștri.

 

HU

Idén ünnepeljük a 10. évfordulóját annak, hogy aktívan bekapcsolódtunk Tusnádfürdő közösségi életébe.

Ha visszatekintünk 10 évvel ezelőtt Tusnádfürdőn kevés  lehetőségük volt a gyerekeknek, fiataloknak, hogy aktív és tartalmas szabadidős tevékenységeken vegyenek részt. Ekkor határoztuk el, hogy helyi és külföldi önkéntesek segítségével létrehozzuk a Szent Anna Ifjúsági Központot. Neki is fogtunk. Kibéreltünk és otthonossá tettünk egy alkalmas teret és szép lassan elkezdtünk a közösség igényeire szabott programokat szervezni. Igy kialakult az a folyamat, amelynek során évről évre, összesen 36 nemzetközi és számos helyi önkéntes segítette a gyerekeket, hogy megtanuljanak bízni magukban, céljaikban, hogy ösztönözzék őket a fejlődésben és folyamatos felfedezésben. Próbáltak több bátorságot és reményt adni nekik, amivel könnyebben eligazodnak majd a továbbiakban.

A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, különböző tánc, rajz és hangszeres foglalkozásokat próbálhattak ki. Belekóstolhattak számukra teljesen idegen nyelvek használatába, főzicskéztek, játszodtak, nevettek, sírtak közösen és így nőttek, változtak, alakultak.

A világjárvány jelentősen rányomta bélyegét a 2020-as évre és egyúttal az Ifjúsági Központ tevékenységeire is. Ennek kapcsán, a különböző területeken tevékenykedő helyi szereplők összegyűltünk és közösen döntöttünk amellett, hogy a központ KÖZÖSSÉGI TÉRként folytassa működését, kielégítve a helyi közösség igényeit, kortól függetlenül.

Adományaitokkal a közösségi tér és a mögötte álló csapat működését, fenntartását támogatjátok, a meglévő és újragondolt programok fenntartását. Járulj hozzá a szociális, kulturális, oktatási és személyiségfejlődést célzó kezdeményezéseinkhez szervezetünk közvetlen támogatásával vagy adománygyűjtőinken keresztül.

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul