Restaurarea troitei din Fantanele

Salvează o bucată din istorie! Donează pentru restaurarea troiței de la Pârâul Macrii din Fântânele - Cacova Sibiului!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul
Sumă:
726 RON
Donații:
3
Galantomi:
1

Un grup de voluntari dedicati și iubitori de tradiție a luat inițiativa de a restaura și salva troița de la Pârâul Macrii, o bijuterie istorică, cunoscută local sub numele de ”Crucea de la Pârâul Macrii”, care a fost zidită în 1807 de un sătean, Ioan (Onica) Hanzu.

Cu o istorie încărcată de semnificație și o frumusețe aparte, troița reprezintă nu doar un monument, ci un simbol al identității locale și al valorilor transmise de-a lungul generațiilor.

Eforturile voluntarilor și ale Asociației Fântânele Cacova Sibiului sunt deja în mișcare, iar primele etape ale restaurării au fost demarate cu succes. Totuși, pentru a continua lucrările și a aduce troița la strălucirea ei inițială, avem nevoie de sprijinul tău!

Fiecare donație contează în lupta pentru păstrarea patrimoniului nostru cultural și pentru conservarea unei povești încărcate de emoție și tradiție. Prin contribuția ta, vei face posibilă refacerea acoperișului și a zidăriei, redându-i troiței gloria de odinioară și protejându-i valoarea istorică pentru generațiile viitoare.

Alătură-te acum efortului nostru și fii parte din această misiune de salvare a patrimoniului! Donează pentru troița de la Pârâul Macrii și contribuie la conservarea identității culturale locale!

Donează astăzi pentru un viitor în care trecutul nostru să inspire generațiile ce vor veni!

Vrei să fii fundraiser?
Vreau să susțin proiectul